HTML

Erdős Pál Attila: Verseim, költeményeim, írásaim

A blogom a verseimről, költeményeim és írásaimról szól.

Friss topikok

Linkblog

2342., Az embert meg lehet tanítani a szeretetre…

2014.07.18. 13:39 Erdős Pál Attila (sodrelap)

Az embert meg lehet tanítani a szeretetre…

nelson Mandela fotó.jpg

Amikor tavaly december 5 - én kilencvenöt éves korában elhunyt Nelson Mandela, Dél-Afrika első fekete elnöke, az apartheid elleni harc szimbóluma, egyből arra gondoltam, na most rázós korszak jöhet Dél-Afrika életében és talán nem is tévedtem nagyot...
Mandelára egy egész nemzet az apjaként gondolt, és bár már halála előtt tíz évvel visszavonult, sokak szemében ő volt a garancia az ország problémáinak legyőzésére. 

Sodrelap alias Erdős Pál Attila

Nelson Mandela

Nelson Rolihlahla Mandela a Dél-afrikai Köztársaság első feketebőrű elnöke. Korábban apartheidellenes aktivista, az Afrikai Nemzeti Kongresszus és az Umkhonto we Sizwe katonai vezetője. (Wikipédia)

Született: 1918. július 18., Mvezo, Dél-Afrika
Meghalt: 2013. december 5.

„Senki se születik úgy, hogy gyűlöl egy másik személyt a bőrszíne vagy a származása vagy vallása miatt. Az embernek meg kell tanulnia gyűlölni, ha képes a gyűlöletet elsajátítani, akkor meg lehet tanítani a szeretetre, mert a szeretetet az emberi szív sokkal természetesebbnek érzi, mint az ellentétét. Nem annak a puszta ténye számít az életben, hogy éltünk. A különbség, amit mások életében okoztunk, ami meghatározza életünk jelentőségét. A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot. A szabadsághoz nem elég, ha levetjük láncainkat: úgy kell élnünk, hogy tiszteletben tartsuk és elősegítsük mások szabadságát. A legnagyobb dicsőség nem az, hogy soha nem vallunk kudarcot, hanem hogy minden bukás után képesek vagyunk felemelkedni.”

Szólj hozzá!

Címkék: attila pál erdős sodrelap Nelson Mandela

A bejegyzés trackback címe:

https://verseimkoltemenyeim.blog.hu/api/trackback/id/tr556520571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása