HTML

Erdős Pál Attila: Verseim, költeményeim, írásaim

A blogom a verseimről, költeményeim és írásaimról szól.

Friss topikok

Linkblog

473., 2., Így írok én…

2009.09.21. 21:29 Erdős Pál Attila (sodrelap)

                      2.,   Így írok én…

 

 apu ákos hat éves 032.jpg

    Írásaimmal ritkán vagyok megelégedve, főként első olvasatra. Bizony mindig el kell telnie egy kis időnek ahhoz, hogy az ember visszanézve meg tudja ítélni ténylegesen a saját munkáját. Az alkotási folyamat körülbelül úgy zajlik, hogy valamily ötlettől, gondolattól vezérelve – nagy önbizalommal telve – nekivág az ember. Voltaképp ömlengőn s áradozón beszélek ilyen időszakokban készülő anyagaimról, kizárólag ekkor vagyok öntudatos s határozott.

   Valójában, ha az ember illően szerény volna, nos ez oly biztos, soha nem írna semmit. Kell, hogy legyenek ily elragadtatott, lelkesült pillanatai, amikor kitalál valamit és véli hittel,tudja is, hogy muszáj megírnia. Mozdulatait nem győzi jegyzetelni, amint előrántja a tollát és a füzetét. Később természetesen jönnek a nehézségek, érzi: most befellegzett, majd a vége felé sikerül egy élvezetes mű félét létrehoznia, mely úgy lényegében hasonlít is az eredetileg tervezetthez.   

   Persze, mindeközben apránként odavész végleg az önbizalom. Mire kész az ember gyöngyszeme, az írója tudja: úgy hitvány az egész, ahogy van. Ámbátor, néhány hónap elteltével ennek az ellentétje merül fel az emberben, na jó, e mű nem iromány, kis túlzással: „mesterremek.”

 (Erdős Pál Attila)

                          

Szólj hozzá!

Címkék: munka gondolat alkotás írás attila ötlet ember idő szerény önbizalom öntudatos pál anyag lelkes elégedettség olvasat visszanézni erdős sodrelap ítélni

A bejegyzés trackback címe:

https://verseimkoltemenyeim.blog.hu/api/trackback/id/tr321398084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása